Almen viden om spring

Almen viden om Spring
Hvad er Metode B0 eller hvor højt springes der på en LA ?
Højder på springene 
 
LD 
Højde for heste: 90 cm., 1'er pony'er: 70 cm., 2'er pony'er: 60 cm., 3'er pony'er: 50 cm.
 
LC 
Højde for heste: 100 cm., 1'er pony'er: 80 cm., 2'er pony'er: 70 cm., 3'er pony'er: 60 cm.
 
LB
Højde for heste: 110 cm., 1'er pony'er: 90 cm., 2'er pony'er: 80 cm., 3'er pony'er: 70 cm.
 
LA
Højde for heste: 120 cm., 1'er pony'er: 100 cm., 2'er pony'er: 90 cm., 3'er pony'er: 80 cm.
 
MB - ... og så fremdeles...
 
MA
 
Er det en Kategori 1'er, 2'er eller 3'er pony afhænger af dens højde (stangmål):
 
3'er: under 130 cm.
 
2'er: mellem 130 cm. og 140 cm.
 
1'er: mellem 140 cm. og 148 cm. (149 med sko)
 
Hest: over 148 cm. (149 med sko)
 
----------------------
 
Springmetoderne
 
Metode A:
Er en tidsspringning uden omspringning, fejl og tid i hovedrunden er afgørende for placering.
 
Metode C:
Er en tidsspringning uden omspringning, fejl omregnes til tid og tiden er afgørende for placering.
 
Metode B0:
Kun en hovedspringning, alle der er fejlfri får en roset.
 
Metode B1:
Alle som er fejlfri i hovedspringningen rider omspringning, når alle ryttere har været igennem hovedspringningen.
 
Metode B1.2
Som metode B1, men med 2 hovedspringninger.
 
Metode B2:
Som metode B1 men med 2 omspringninger.
 
Metode B3:
Man rider en hovedspringning og er man fejlfri, rider man en omspringning, inden man har forladt banen. Når man har passeret mål i hovedspringningen, har man 45 sek. til at passere start i omspringningen.
 
Metode B4:
Er en springning opdelt i 2 faser. 1 fase er på mellem 6-9 spring, 2 fase er på mellem 4-7 spring. Er man fejlfri i 1 fase rider man videre i 2 fase. Mål i 1 fase er også start i 2 fase, husk derfor at du ikke må lave en volte når du er færdig med fase1, du skal ride direkte til næste spring, ellers får du fejl.
 
Metode B5
 
Der afholdes altid 1 omspringning  - øvrigt som metode B1, men kvalificeret til omspringning er de 10 bedste ekvipager fra hovedspringningen baseret på fejl og tid. I propositioner kan det dog anføres, at 25 % går videre. Der suppleres ikke op, såfremt en ekvipage ikke ønsker at starte i 2. runde. Der er ca. 8 forhindringer i omspringningen, og de kan hæves, selvom ikke alle deltagere var fejlfri i hovedspringningen.
 
Startorden i omspringning er den omvendte efter ekvipagernes resultat i hovedspringningen baseret på fejl og tid. Ekvipagerne medtager ikke deres eventuelle fejl fra hovedspringningen, men alle starter med 0 fejl i omspringningen. Ekvipagerne placeres efter fejl og tid i omspringningen, og ekvipager, der ikke starter i omspringningen, placeres efter fejl og tid i hovedspringningen.
 
Metode B6 
 
Springning over 2 runder - Der registreres fejl som beskrevet i punktet ”Beregning af fejl” og tid som beskrevet i punktet ”Tidtagning”. Der afholdes altid 1 omspringning - se punktet ”Omspringning”. Afvikles i øvrigt som metode B1, men kvalificeret til omspringning er de 10 bedste ekvipager - dog mindst 25% af antal startende og alle med 0 fejl fra hovedspringningen. Der suppleres ikke op såfremt en ekvipage ikke ønsker at starte i omspringningen. Der er ca. 8 forhindringer i omspringningen, og de kan hæves, selvom ikke alle deltagere var fejlfri i hovedspringningen.
 
Startorden i omspringning er den omvendte efter ekvipagernes resultat i hovedspringningen baseret på fejl og tid. Ekvipagerne medtager deres fejl fra hovedspringningen, og efter omspringningen placeres ekvipagerne efter summen af fejl i hovedspringningen og omspringningen samt tiden i omspringningen.
 
Metode B7
 
Afvikles som metode B4, men ekvipager, der har 8 fejl eller mindre i 1. fase kan gennemride 2. Fase som træning. Resultatet for 2. fase registreres ikke. Der gælder alm. regler vedr. at ekvipagen udgår ved ulydighed.
 
Metode S1 - stilspringning
 
Der afholdes 1 hovedspringning. Der registreres fejl som beskrevet i punktet ”Beregning af fejl” og tid som beskrevet i punktet ”Tidtagning”. Har flere ekvipager herefter samme antal fejl, og dermed står lige til 1. pladsen, afholdes 1 omspringning